Wie zijn we en wat doen we?

- Fotoclub Visueel werd opgericht in 1980.  Elke donderdagavond komen we tussen 20u30 en 22u samen in het clublokaal in het Ontmoetingscentrum van Lichtaart.

 

- Op een clubavond laten we geen enkele mogelijkheid onbenut om onze foto’s te bespreken.  De meeste leden werken digitaal, al werken er nog enkelen analoog met behulp van oude technieken.

Af en toe zorgen gastsprekers voor boeiende fotografische avonden. Tijdens onze gezamenlijke activiteiten zoeken we steeds nieuwe fotografische horizonten op.

 

- Sinds 1991 organiseren we om de 5 jaar de “24 uren van Lichtaart”.  We fotograferen aansluitend 24 uren op verschillende locaties in Lichtaart.  De beelden worden getoond op een aparte tentoonstelling en nadien overgemaakt aan de Heemkundige Kring van Lichtaart.  Op die manier blijft een mooie verzameling beelden bewaard die de evolutie weergeeft van "het leven zoals het is" in Lichtaart.

 

- Het hoogtepunt van onze clubwerking is ongetwijfeld het jaarlijkse fotosalon.  Gedurende 3 dagen rond Allerheiligen stellen we in het ontmoetingscentrum van Lichtaart de beste werken van het afgelopen jaar tentoon en projecteren we op een groot scherm in een aparte ruimte een aantal aantrekkelijke audiovisuele beeldreeksen.

 

- LID WORDEN?

wij hebben geen ledenstop maar de beschikbare ruimte dwingt ons om selectief te zijn bij het aanvaarden van nieuwe leden.  In de praktijk wil dat zeggen dat we kandidaat-leden voorstellen om een proefperiode van 1 tot 2 maanden te doorlopen.  Als blijkt dat er een wederzijds “klik” aanwezig is, wordt het lidmaatschap effectief.  Het jaarlijkse lidgeld moet pas betaald worden na afloop van de proeftijd.

 

Onze activiteiten;

 

                Gastsprekers

                Forum ( bespreken van foto's van de leden )

                Jureringen voor andere clubs

                Portfolio fotograaf

                Fotografie op (opgelegde) locatie en/of onderwerp

 

                Digitale fotobewerkingen

                Digitale beeldreeksen (Wings en Proshow)

                Camerabediening

                Studiofotografie